Από το Κιέβο Έλληνες κληρικοί κάνουν έκκληση για το ουκρανικό

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Έλληνες κληρικοί, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Υδρας Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Γρηγοριάτης και ο εφημέριος Αιγίνης πρωτοπρεσβύτερος Δρ. Νικόλαος Σαββόπουλος, τ. εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την άδεια του Μητροπολίτου Υδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, συμμετέχουν σε προσκυνηματική εκδρομή στο Κίεβο.
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο του Πατριαρχείου Μόσχας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφώνησαν τον Μακαριώτατο κ. Ονούφριο και μετέφεραν την αγωνία Ορθοδόξων κληρικών και λαϊκών της Ελλάδος για την κρίση εντός της Ορθοδοξίας με αφορμή τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία.
Επίσης ζήτησαν από τους πιστούς να παραμείνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ονούφριο, την Εκκλησία που παρέλαβαν από τους προγόνους τους και από την οποία δέχονται σήμερα την πνευματική τους ορθόδοξη καθοδήγηση.
Τέλος έκαναν μια έκκληση προς τους αρχιερείς της Ελλάδος εν όψη της συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και των αποφάσεών της για το Ουκρανικό.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12628 – Η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία- Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης (φωτογραφίες)

Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης λαμβάνουν χώρα στο Περιβόλι της Παναγίας αφού με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τελείται … [...]

Η κακουργία του διαβόλου (Λουκ. η΄ 26-39)

«Δέομαί σου, μη με βασανίσης» Πολλοί άνθρωποι τη μανία του διαβόλου που στρέφεται κατά της ψυχής μας και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα «συνοράν ουκ έχουσι», δηλαδή … [...]