Αργολίδος: ''Η Εκκλησία στηρίζεται στη θυσία και στο αίμα του Χριστού και των Αγίων'' (ΦΩΤΟ)

Άγιος Δημήτριος | Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου Αττικής.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, πλασιούμενος από τον Αναπληρωτή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ευγένιο Παντζαρίδη, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τους εφημερίους του Ναού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους διωγμούς των Χριστιανών και στο μαρτύριο του Αγίου Δημητριου.
“11 εκατομμύρια Μάρτυρες έδωσαν το αίμα τους για τον Χριστό, και με αυτό το αίμα ποτίστηκε και βλάστησε το δέντρο της πίστεως. Σε αυτή την θυσία και σε αυτό το αίμα στηρίχθηκε η Εκκλησία. Η Εκκλησία στηρίζεται στη θυσία και στο αίμα του Χριστού και των Αγίων. Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη πίστη που διώκεται σήμερα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νεκτάριος”.
“Η Εκκλησία δεν είναι αρνητική και απορριπτική του κόσμου. Ο κόσμος έστω και αν πληγώνει και αν σταυρώνει την Εκκλησία, η Εκκλησία καλείται να συντελέσει στο θαύμα της Ανάστασης και της ζωής” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος.
“Οι πιστοί και οι Άγιοι πάντα πιστεύουν στο θαύμα και στη διακονία και όχι στη δύναμη και στην εξουσία. Η Εκκλησία και οι πιστοί πάντα κακοπαθούν στον παρόντα αιώνα ως στρατευμένοι στο όνομα του Ιησού Χριστού” υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
Από την πλευρά του ο Προϊσταμενος του Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του τονίζοντας: “Βρισκόσαστε εδώ σήμερα Σεβασμιώτατε όχι από σύμπτωση αλλά από επιλογή, καθώς στον Ιερό Ναό φιλοξενούμε το Λείψανο του Αγίου Νεκτάριου.”
Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτανεία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ