Αρνήθηκαν βίζα στον Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιο για να επισκεφθεί το Άγιον Όρος

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας, έχοντας αντίκτυπο σε αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας που θέλουν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος. Τελευταίο κρούσμα η περίπτωση του Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα κ. Βαρσανούφιου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, φέρεται να αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα στον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν έμαθε ότι δεν του χορηγήθηκε βίζα για να επισκεφθεί προσκυνηματικά το Άγιον Όρος.
“Αυτό είναι απαράδεκτο” – φέρεται να ανέφερε προς τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν του αποσαφήνισαν τον λόγο γιατί δεν του χορηγήθηκε βίζα.
Να αναφερθεί ότι η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]