Αρνήθηκαν βίζα στον Αγία Πετρουπόλεως Βαρσανούφιο για να επισκεφθεί το Άγιον Όρος

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας, έχοντας αντίκτυπο σε αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας που θέλουν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος. Τελευταίο κρούσμα η περίπτωση του Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα κ. Βαρσανούφιου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, φέρεται να αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα στον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν έμαθε ότι δεν του χορηγήθηκε βίζα για να επισκεφθεί προσκυνηματικά το Άγιον Όρος.
“Αυτό είναι απαράδεκτο” – φέρεται να ανέφερε προς τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν του αποσαφήνισαν τον λόγο γιατί δεν του χορηγήθηκε βίζα.
Να αναφερθεί ότι η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Εγκαίνια της Έκθεσης: «Το Ημέτερον Κάλλος: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη»

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Εκθέσεως «ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη» από την ΑΘΠ … [...]

Συμβουλές για ένα σωστό γάμο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις του σωστού γάμου και αναλύει την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας για το μέγα μυστήριο της … [...]