Αρχή του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Το χαρμόσυνο κλίμα των εορτών αυτών των ημερών συμπληρώθηκε την 1η του μηνός Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα του έτους 2019, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.
Η Περιτομή του Κυρίου και η μνήμη του Ουρανοφάντορος Μεγάλου Βασιλείου του Καισαρέως εορτάστηκαν με τρόπο λαμπρό, όπως αρμόζει σε κάθε Θεία Λειτουργία που τελείται, προκειμένου να δοξάζεται το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού.
Των Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου π. Αθανασίου Γιαννουσά, των Ιερέων του Μητροπολιτικού Ναού και των Διακόνων.
Ο Ναός γέμισε από νωρίς από τους ευλαβείς προσκυνητές και η μυσταγωγία της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου κατέστησε όλους κοινωνούς του μεγαλείου και της πνευματικής κατάστασης του Μεγάλου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.
Αντί κηρύγματος, αναγνώστηκε η επί τη ενάρξει του νέου ενιαυτού εγκύκλιος του Ποιμενάρχη με θέμα “Εν πάση αγαθωσύνη – Τρόπος κατάκτησης της αιωνιότητος”.
Ακολούθως τελέστηκε Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους καθώς η ευλόγηση της Βασιλόπιτας. Στο τέλος, μαζί με το αντίδωρο μοιράστηκαν και “βασιλοπιτάκια” σε όλους προς ευλογία και αγιασμό.
Καλή Χρονιά!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Καταγωγή Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας … [...]