Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος: ''Είναι απίστευτο να βλέπουμε Μονές του Αγίου Όρους να ενώνονται με σχισματικούς''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την έντονη αντίδρασή του για την επίσκεψη του Μητροπολίτη Οδησσού Παύλου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος, εξέφρασε σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Βερέγια κ. Αμβρόσιος, Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής της Αγίας Πετρούπολης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μητροπολίτη Παύλου τόνισε: «Μπροστά στα μάτια μας, το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας έτσι μια ασύλληπτη προδοσία κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, οι οποίοι εκδιώκονται, εκβιάζονται, ξυλοκοπούνται και εξωθούνται από τις εκκλησίες τους».
«Η Ξενοφώντος, η Παντοκράτορος και η Νέα Εσφιγμένου έχουν ήδη εισέλθει σε κοινωνία με σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους, σφίγγοντας τα χέρια των διωκτών της Εκκλησίας στην Ουκρανία” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος.
Τέλος ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Μόσχας, σχολιάζοντας την εν λόγω κατάσταση ανέφερε ότι “πόσο πανούργα χλευάζει τους ανθρώπους ο εχθρός της ανθρωπότητας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ουαί υμίν……!

  Άλλη μια χρονιά, που θα ζήσουμε την μέγιστη υποκρισία των δήθεν άθεων, οι οποίοι κατηγορούν τον Χριστιανισμό για οπισθοδρομισμό και μεσαιωνισμό (ανάθεμα και αν … [...]

Κερκύρας: ''Αν κανείς σήμερα είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και αγαπά την πατρίδα του, είναι δακτυλοδεικτούμενος''

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη, υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Κερκύρας και της … [...]