Αρχιεπίσκοπος για Καρυστίας: ''Δώρο του Θεού στην Εκκλησία για να παραδειγματιζόμαστε''

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής η τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση Πεντηκονταετούς Αρχιερατικής ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την παρουσίαση σχετικού αφιερωματικού Επιστημονικού Τόμου με τον τίτλο «Δίκαιον Όφλημα».
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνιζε ο Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Γενικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.
Παρέστησαν, επίσης, Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ακαδημαϊκοί και εκατοντάδες κληρικοί και λαϊκοί.
Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την τιμητική αυτή εκδήλωση χαρακτηρίζοντας το γεγονός θαυμαστό και υπέροχο, ενώ επεσήμανε ότι ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ είναι «δώρο του Θεού στην Εκκλησία, για να παραδειγματιζόμαστε».
Κατόπιν, για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ μίλησαν, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Τζιράκης.
Την παρουσίαση του τιμητικού τόμου έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Αθανάσιος Γλάρος, ενώ χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Αναπληρωτού Καθηγητού του Τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημητρίου Μπαλαγεώργου απέδωσε βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Καρυστίας ευχαρίστησε όσους συνέγραψαν τον τόμο, αλλά και όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το υπέρβαρο αμάρτημα της αυτοκτονίας

Ένα φαινόμενο που δυστυχώς ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τόσο την Κύπρο όσο και την υπόλοιπο υφήλιο, το οποίο έχει ανησυχητικές διαστάσεις, είναι το φαινόμενο της … [...]

Η κακουργία του διαβόλου (Λουκ. η΄ 26-39)

«Δέομαί σου, μη με βασανίσης» Πολλοί άνθρωποι τη μανία του διαβόλου που στρέφεται κατά της ψυχής μας και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα «συνοράν ουκ έχουσι», δηλαδή … [...]