Αρχιεπίσκοπος: ''Δεν φοβάμαι την Τουρκία αλλά τους άλλους που είναι ήρεμοι''

Αποκλειστική συνέντευξη στο ΣΙΓΜΑ παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Τι είπε για τις απειλές της Τουρκίας σε Κύπρο και Ελλάδα και ποιους δήλωσε ότι φοβάται, στο ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Λουκάς Σπαθάρης.
Για τις απειλές της Τουρκίας, σε Κύπρο και Αιγαίο καθώς και το θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων μίλησε αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ και στις “Tομές στα γεγονότα” ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Δεν φοβάμαι την Τουρκία ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων σε Κύπρο και Αιγαίο.
«Εγώ δεν πολύ φοβάμαι την Τουρκία, σαν Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν αλλά δεν μας αγαπούν. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Σήμερα το πρόβλημα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος μικρός ή μεγάλος. Σήμερα το ενδιαφέρον είναι πως θα μοιραστεί η γη και τα αγαθά της και πως θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, νέοι συνασπισμοί» σημείωσε.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μίλησε και για τα ενεργειακά κοιτάσματα που δημιουργούν προοπτικές συνεργασίας αλλά και νέες εστίες ανταγωνισμού, τονίζοντας κατά λέξη πως είναι οι μεγάλοι που ρυθμίζουν το σκάκι και την πορεία και εμείς οι μικροί υποφέρουμε.
«Ονειρεύονται πολλοί αλλά το τραγικό είναι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω, αν θα βρούμε αυτά που περιμένουμε ή αν θα βρούμε αέρα. Γι’ αυτό ακριβώς να κάνουμε προσευχή, να προσέχουμε τον εαυτό μας και κυρίως τα μεγάλα συνθήματα και λόγια να μην μας παρασέρνουν» υπογράμμισε.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ευχαρίστησε τους Κύπριους για την διαχρονική αλλά και πρόσφατη στήριξη τους στους αδελφούς Έλληνες, στέλνοντας μήνυμα προς τους Κύπριους.
«Οι παραδόσεις μας, οι ρίζες μας, η πίστης μας είναι όταν τα περιφρονούμε αυτά τα πράγματα είναι σαν να περιμένουμε να μας δώσει καρπό το δέντρο χωρίς ρίζες χωρίς λουλούδια μας. Οι ρίζες μας είναι εκείνες που πρέπει να μας κρατάνε γερά».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε στη Κύπρο για λίγες ώρες για να παραστεί και να προσευχηθεί στο μνημόσυνο του Ιωάννη Μορίδη με τον οποίο ήταν συμφοιτητές και στενοί φίλοι.
{youtube}M5ih6PTmFwY{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΩΚΑ

Πατρίδα του Αγίου Φωκά ήταν η Σινώπη του Ευξείνου Πόντου. Οι γονείς του Πάμφυλος (ναυπηγός στο επάγγελμα) και Μαρία μεταλαμπάδευσαν στο Φωκά από την παιδική του ηλικία τη … [...]

Ευλογία του Θεού και οικονομία

Είναι επιβεβλημένη και αδιαμφισβήτητη η θεώρηση ότι σήμερα η οικονομία, ως ισχυρό στοιχείο της καθημερινότητάς μας, είναι πεδίο απόλυτης κυριαρχίας της ψυχρής λογικής, … [...]

Η αποδημία, μια εποχιακή μετακίνηση

Όλοι σας ξέρετε ότι τα χελιδόνια και κάποια άλλα πουλιά τα συναντούμε στη χώρα μας μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πού βρίσκονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα, πριν τα … [...]