Αρχιεπίσκοπος: ''Είστε ο λόγος που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι''

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας για τη νέα ημερολογιακή χρονιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στο πολύ όμορφο, γεμάτο μνήμες, χώρο του ιστορικού αρχοντικού των Μπενιζέλων, το πατρικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Κ. Φροντιστηρίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης με τον αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση και τον διάκονο π. Παναγιώτη Καζαμία.
Τα παιδιά, οι γονείς και κηδεμόνες, το διδακτικό δυναμικό και το διοικητικό προσωπικό προσήλθαν και παρακολούθησαν με χαρά και κατάνυξη ενώ συνάμα ο χώρος γέμισε χαμόγελα και εγκάρδιες ανταλλαγές ευχών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν Διευθυντές Υπηρεσιών και οργανισμών της Εκκλησίας της Ελλάδος, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού και στελέχη της Ιερας Αρχιρπισκοπης Αθηνών.
Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Δρ Σεβαστιανός Ανδρεάδης ευχήθηκε «καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και αγάπη».
Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις επιτυχίες των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τα προγράμματα που λειτουργούν αυτήν την περίοδο, τις προγραμματιζόμενες δράσεις, και αναφέρθηκε στους εθελοντές καθηγητές λέγοντας πως «αποτελούν πρότυπο κοινωνικής προσφοράς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τη νεότητα».
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτησε όλους έναν έναν προσωπικά, μοίρασε ευχές και δώρα στα παιδιά και δεν έκρυψε τη χαρά του όταν τον πλησίασαν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ της προηγούμενης χρονιάς.
«Είστε ο λόγος που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για το Κοινωνικό Φροντιστήριο και να ελπίζουμε στο καλύτερο μέλλον», είπε στους πρωτοετείς πλέον φοιτητές, με συγκίνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Επίσημη Τελετή: Η Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO

Tην «ιστορική» εγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης στον Διεθνή Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της … [...]

Το ''Αλάθητο'' (19/2/2020)

"πλάγιος του πέμπτου" 1. Ο ήχος του λαμπρού αηδονιού έφθασε μέχρι την Λίμνη Πλαστήρα. Ο ένδοξος Στρατηγός υποδέχθηκε τον Ενδοξώτατο μπαμπά του ψάλτη. Σίγουρα έγινε το … [...]