Αρχιεπίσκοπος: ''Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την ωφέλεια των ανθρώπων''

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους δράσης υπεγράφη σήμερα το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.
Η Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή του συμφώνου τόνισε πως «για την Περιφέρεια Αττικής η οργάνωση ενός Δικτύου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας είναι μια στρατηγική επιλογή τα τελευταία τέσσερα χρόνια».
Δήλωσε, επίσης, πως θεωρεί «μεγάλη τιμή και τύχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έρχεται θερμός συμπαραστάτης και βεβαίως ο ίδιος ο Μακαριώτατος».
Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι «στην φαρέτρα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας για τους συμπολίτες μας έρχονται οι αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, δυνατότητες του Κέντρου Logistics, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδράμει με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα».
Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν την συμφωνία τονίζοντας πως «αυτό το Δίκτυο έχει σκοπό να καλύψει διάφορες ανάγκες μέσα στην κοινωνία, να βοηθήσει ανθρώπους και καταστάσεις».
Χαρακτήρισε, επίσης, ευτύχημα ότι «συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια και την κα. Περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση αυτών των πραγμάτων. Έχουν προηγηθεί, όμως, κι άλλου είδους συνεργασίες, όπως παιδικός σταθμός, μελέτες για την φροντίδα των αυτιστικών παιδιών και άλλες προσπάθειες», ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας πως «χαιρετίζουμε και αυτήν την σύμβαση και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την ωφέλεια των ανθρώπων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρεται στην Πρόνοια … [...]

Ενοριακές δράσεις στη ψυχική υγεία

Η Εκκλησία ως μητέρα του ποιμνίου της, φροντίζει να θεραπεύει πάντοτε τις ανάγκες του, αυτή είναι η βασική αποστολή της με τελικό σκοπό την εισαγωγή του πληρώματος στην … [...]

Κόλαση και Παράδεισος

Θέση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας είναι πως ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο περιορισμένοι τόποι όπου οι μεν δίκαιοι αμείβονται και οι δε άδικοι … [...]

Εγω Ειμαι Αθεος, Και Αθεος Θα Πεθανω

Στις δώδεκα τα μεσάνυκτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.Ό Ιερέας ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε … [...]