Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Δεν μπορώ να πάρω μόνος μου την ευθύνη''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 162ης Συνοδικής Περιόδου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών τέθηκε και το θέμα της αναγνωρίσεως της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε σε ήρεμο κλίμα, όπου όλοι οι Συνοδικοί εξέφρασαν τις απόψεις τους.
“Αναγνωρίσαμε από κοινού το Προνόμιο του Αρχιεπισκόπου να χειριστεί το θέμα ο ίδιος προσωπικά” – ανέφερε Συνοδικός Ιεράρχης στην Romfea.gr.
Επίσης ο ίδιος Ιεράρχης τόνισε: “Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα χρειαζόταν η θέση της Ιεραρχίας για την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας, όπως έγινε και με άλλες Αυτοκεφαλίες στα Βαλκάνια. Εδώ όμως έχουμε μια ιδιόμορφη περίπτωση με αχειροτόνητους, σχισματικούς αλλά και αφορισμένους”.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των Συνοδικών, ενώ τους ευχαρίστησε για την στήριξη και αναγνώριση του προνομίου του.
“Δεν μπορώ να πάρω μόνος μου μια τέτοια ευθύνη, θα το πάω στην Ιεραρχία να αποφασίσει εκείνη” – φέρεται να διεμήνυσε στους Συνοδικούς Ιεράρχες ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Τέλος αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος, παρόλο που είναι εκτός ημερησίας διατάξεως θα προτείνει να συζητηθεί το Ουκρανικό μετά τις εκλογές των Μητροπολιτών στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου.
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 έχουν αρχίσει οι εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που … [...]

Ο γεροντας και ο νεαρος μοναχος

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Γέροντας: Ένας νεαρός Μοναχός πήγε να ζήσει στο καλυβάκι ενός Γέροντα όπου θα έκανε «υποταγή». Προσπαθώντας να μάθει … [...]