Αρχιεπίσκοπος Μακάριος: «Δεν είμαστε έτοιμοι να εκλέξουμε επικεφαλής στην Ουκρανία»

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

 
Για την μεταβίβαση του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και για την διαδικασία εκλογής επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία μίλησε σε συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Μαλέτιτς, της λεγόμενης «Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας».
”Όσον αφορά την παραχώρηση του Ναού του Αγίου Ανδρέα, ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Ποροσένκο θα κρατήσει τον λόγο του και αντί του Ναού αυτού θα μας παραχωρήσει έναν άλλο χώρο λατρείας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Μακάριος πρόσθεσε: ”Υπάρχουν αρκετοί Ναού που θα μπορούσαν να μας παραχωρηθούν, όπως η Μικρή Σόφια, ο Ναός του Αγίου Κυρίλλου, και του Σωτήρος στο Μπερεστόβ”.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος εξέφρασε την ανησυχία του για την εκλογή του νέου Επικεφαλή της Εκκλησίας, τονίζοντας πως δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μία τέτοια διαδικασία.
”Είμαι άνθρωπος πιστός και χριστιανός. Έχω συνείδηση και δεν μπορώ να λέω συνέχεια ψέματα, όπως λέει ο Φιλάρετος, ότι είμαστε έτοιμοι για την Σύνοδο. Δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι, ούτε η Ιεραρχία μας, ούτε οι κληρικοί μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.
Τι Σύνοδος θα είναι αυτή που θα εκλέξει τον επικεφαλής; Θα είναι κληρικολαϊκή, Σύνοδος Ιεραρχίας; Χρειάζεται να φτιάξουμε έναν καταστατικό χάρτη” πρόσθεσε ο κ. Μακάριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ