Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού: ''Οι απειλές του Πατριαρχείου Μόσχας είναι ασήμαντες''

Γράφει η Κορίνα Σαντοριναίου στην Romfea.gr

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιωβ, ο όποιος χαρακτήρισε τις απειλές του Πατριαρχείου Μόσχας ασήμαντες και τους ισχυρισμούς για την δικαιοδοσία στην Ουκρανία άβασιμες.
“Ολες οι απειλές εκ μέρους εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας για σχίσμα όπως μεταξύ Ορθοδοξίας και Καθολικισμού, και οι εκφοβισμοί για διακοπή κοινωνίας με την Κωνσταντινούπολη είναι άχρηστες” – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού μιλώντας στο ZN.UA .
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιωβ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “η ευχαριστιακή κοινωνία θα πρέπει να παύσει για σοβαρούς, δογματικούς λόγους,και όχι για ιδιοτροπίες. Όσο για το θέμα σχίσματος και αυτοκεφαλιάς στην Ουκρανία, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το πρόβλημα δεν είναι θέμα θεολογικής φύσεως, επομένως δεν υπάρχει λόγος να κατηγορήσουμε κάποιον για αίρεση. Ως εκ τούτου οι απειλές είναι μάλλον προσβολή.”
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού τόνισε ότι “οι ισχυρισμοί της Ρωσικής Εκκλησίας για την δικαιοδοσία στην Ουκρανία είναι αβάσιμοι και χωρίς νόημα, δεδομένου ότι η Ουκρανία ήταν ανέκαθεν μία άνευ όρων κανονική επικράτεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου.”
“Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποχρεούται να λάβει κάποια μέτρα. Είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι το Πατριαρχείο δεν παρεμβαίνει σε υποθέσεις μία άλλης Τοπικής Εκκλησίας, αλλά δρα εντός της κανονικής του επικρατείας – της επικράτειας της Μητρόπολης του Κιέβου… Η αυτοκεφαλία στην Ουκρανία προτείνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όχι ως όπλο για πόλεμο, αλλά ως φάρμακο για να θεραπευτεί η διάσπαση της Εκκλησίας” – ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιωβ.
(!) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΩΚΑ

Πατρίδα του Αγίου Φωκά ήταν η Σινώπη του Ευξείνου Πόντου. Οι γονείς του Πάμφυλος (ναυπηγός στο επάγγελμα) και Μαρία μεταλαμπάδευσαν στο Φωκά από την παιδική του ηλικία τη … [...]

Ευλογία του Θεού και οικονομία

Είναι επιβεβλημένη και αδιαμφισβήτητη η θεώρηση ότι σήμερα η οικονομία, ως ισχυρό στοιχείο της καθημερινότητάς μας, είναι πεδίο απόλυτης κυριαρχίας της ψυχρής λογικής, … [...]

Η αποδημία, μια εποχιακή μετακίνηση

Όλοι σας ξέρετε ότι τα χελιδόνια και κάποια άλλα πουλιά τα συναντούμε στη χώρα μας μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πού βρίσκονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα, πριν τα … [...]