Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

 
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο Μήλεσι Αττικής.
Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμέων.
Να αναφερθεί ότι ο ναός της Ιεράς Μονής ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, καθώς και από πνευματικά παιδιά του Οσίου Πορφυρίου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεσπιών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “ο Θεός δεν αποκλειστικότητα δική μας, δεν είναι ιδιοκτησία μας, αλλά είναι ο πατέρας όλων”.
“Ο Άγιος Πορφύριος ήταν στην συνοδεία του Χριστού εκ νεότητος του, αλλά δεν ήταν όπως πολλοί εκ των θρησκευομένων ανθρώπων, δεν ήταν από εκείνους που έκλειναν τον δρόμο για τον Χριστό, δεν ήταν από εκείνους που έλεγαν μην ενοχλείς, κάτσε μακριά. Ήταν απο αυτούς που γκρέμιζε προκαταλήψεις, προσωποληψίες, ιδεολογίες, συστήματα, γκρέμιζε δηλαδή τα είδωλα του κόσμου. Τα γκρέμιζε όλα αυτά με την αγάπη του, την ανοχή του, την κατανόηση του, την ανεκτικότητα του και με τον καλό του λογισμό ” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.
Επίσης ο Επίσκοπος Συμεών τόνισε: “Η ζωή του δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα άνοιγμα χώρου, ώστε να πλησιάσει ο κάθε τυφλός στον Χριστό. Όλη του η ζωή δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά μόνο μια διόδος για την Βασιλεία των Ουρανών.”
Τέλος ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο έργο του Οσίου Πορφυρίου, τονίζοντας ότι “να αναρωτηθούμε κατά πόσο εμείς ακολουθούμε το δικό του παράδειγμα, η ακολουθούμε το παράδειγμα των δήθεν θρησκευομένων”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]