Αρχιερατικός Εσπερινός στη γραφική παλαιά Μονή του Αγίου Γεωργίου Μορμόρη (ΦΩΤΟ)

Στην περιοχή των Νεροκούρου Χανίων βρίσκεται η γραφική παλαιά Μονή του Αγίου Γεωργίου Μορμόρη, σε ένα γραφικό σημείο με πανοραμική θέα την πόλη των Χανίων, με το Καθολικό της, το παλιό ελαιοτριβείο, τις μισογκρεμισμένες αποθήκες και τα κελιά των μοναχών.
Εκεί τελέσθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Κων/νου Τζαγκαράκη, Κληρικών της Μητροπόλεως και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μεταξύ άλλων στο λόγο του τόνισε ότι όνειρο και επιθυμία όλων μας είναι η επαναλειτουργία της Ιεράς αυτής Μονής.
Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η εορτή Μουσταλευριάς, η οποία έλαβε χώρα αυτή την ημέρα για την ενίσχυση της Μονής αυτής, διανεμήθηκε σε όλο τον κόσμο το γλυκό αυτό έδεσμα που φτιάχνεται από τον μούστο των σταφυλιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]