Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κερκύρας και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σύρου κ. Δωροθέου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, τρία σημεία από την ζωή του Αγίου Νεκταρίου, με τα οποία ιχνηλατούμε τον προσωπικό του παράδεισο: ήταν άγιος της υπομονής, άγιος της αγάπης που γίνεται αμνησικακία, άγιος που αγάπησε την Εκκλησία, παρότι η θεσμική της όψη τον ταλαιπώρησε και τον πλήγωσε.
Ο Μητροπολίτης Σύρου προέτρεψε τον καθέναν πιστό να βρίσκει νόημα στην ζωή της Εκκλησίας κοιτώντας τον πλησίον στα μάτια, ακόμη κι αυτόν που μας στενοχωρεί και μας ταλαιπωρεί.
Αυτή είναι η ευλογία που έχει λάβει από τον Θεό ο κάθε άνθρωπος: να μπορεί να κοιτά στα μάτια τους άλλους και να κοιτά ψηλά προς τον Θεό. Αυτό ήταν το όραμα ζωής του αγίου Νεκταρίου.
Δεν λύγισε, ούτε φοβήθηκε τις δοκιμασίες. Ατενίζοντας στον ουρανό, έζησε το μυστήριο του Θεού. Ατενίζοντας τον πλησίον έζησε το μυστήριο της αγάπης. Και με υπομονή και ανεξικακία βρήκε την αγιότητα.
Ο κ. Δωρόθεος τόνισε ότι ο εορτάζων Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος αυτόν τον δρόμο του προστάτη του Αγίου ακολούθησε και ακολουθεί στην ζωή του: είναι πατέρας, διδάσκαλος της αγάπης, μέριμνά του είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι παιδιά του πολύτιμα.
Ευχήθηκε να είναι πολλά τα έτη του και να δίνει ο θεός να ακολουθεί την οδό του Αγίου. Επαίνεσε τους πιστούς που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στον ναό για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους, τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς, και τον λαό του Θεού ζητώντας από όλους την συμπόρευση και την αγάπη.
Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ Δημήτρης Μεταλληνός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των άλλων αρχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12752 – Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τίμησε τη προσφορά ενός σπουδαίου μελετητή του Αγίου Όρους

Ένας παλαιογράφος και κωδικολόγος με 50 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη των βιβλιοθηκών του Αγίου ΌρουςΤο έργο του διαπρεπούς και διεθνούς κύρους παλαιογράφου και κωδικολόγου … [...]

12748 – Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δίδαξε σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς υποτρόφους στο Βατοπαίδι

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προκειμένου να συμμετάσχη ως διδάσκων … [...]