Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την ανακομιδή των Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, Πολιούχου των Ιωαννίνων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.
Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Θωμάς Ανδρέου, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και οι Εφημέριοι του Ναού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Πολιούχο των Ιωαννίνων Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη.
Επίσης ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που έκαναν τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Δημήτριο να υπερβούν την ανθρώπινη διάσταση και να ζήσουν με απόλυτη συνέπεια την πίστη στον Εσταυρωμένο Χριστό.
“Καθημερινά αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Έφτασε η ανθρωπότητα σε αυτή την εξαθλίωση που να θέλει να αποϊεροποιήσει τη ζωή μας. Θέλει να μας βγάλει από τον στόχο και τον προσανατολισμό μας αυτές τις αλήθειες του Ευαγγελίου και μάλιστα με ένα πονηρό τρόπο τις καταδικάζουν και τις πολεμούν, βάζοντας την ετικέτα του οπισθοδρομικού σε όσους πιστεύουν” πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την προσφορά του στην Εκκλησία και την ποιμαντική και πνευματική του διακονία.
Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και εκπρόσωποι της τοπικής αρχής.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ