Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Παναγία Φανερωμένη στη Νέα Μηχανιώνα (ΦΩΤΟ)

Νέα Μηχανιώνα | Χρήστος Καναρόπουλος

Χιλιάδες πιστών σύναξε για άλλη μια φορά η Παναγία Φανερωμένη στο Ιερό Παλλάδιο Της στη Ν. Μηχανιώνα, η οποία με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, μαζί με ολόκληρη την Ορθοδοξία, την Έφορο και Προστάτη του γένους των Ελλήνων, την Κυρία Θεοτόκο!
Το μέγα πλήθος που συνέρρευσε αυτές τις ημέρες στην παραθαλάσσια προσφυγούπολη του Θερμαϊκού, όπως και σήμερα, την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής της Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απεκάλυψε την βαθιά πίστη που είναι ριζωμένη στην ψυχή του Έλληνα, την πίστη που τον στήριξε σε κάθε δύσκολη στιγμή, που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει δυσκολίες και εμπόδια, που του έδωσε θάρρος να θυσιάσει ακόμη και τη ζωή του.
Η “καρδιά” της Μηχανιώνας χτύπησε δυνατά και πάλι στον περικαλλή και πάνσεπτο Ιερό Ναό της Παναγίας, μέσα στο οποίο βρίσκεται ενθρονισμένη στο θρονί Της η ιστορική Ιερή και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, ως Παντοβασίλισσα ουρανού και γης. Βρίσκεται εκεί για τον καθέναν που προστρέχει στη Χάρη Της και πάντα κρατά ζωντανές τις μνήμες των ξεριζωμένων προσφύγων από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ο οποίος και προεξήρχε της λαμπρής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.
Συμμετείχαν επίσης Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως και άλλων Ι. Μητροπόλεων και Ιεροδιάκονοι.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ