Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικώς και με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτη Ιερομάρτυρος, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, τελέσθηκε η Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστάθιου Περισσού στη Νέα Ιωνία, στον οποίο φυλάσσεται το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με μέλη του Δ.Σ., επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.
Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία του στην εορτή, εξαίροντας συνάμα το λόγο και τη θεολογική του παιδεία καθώς και το ευρύ συγγραφικό του έργο.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.
Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να συνεορτάσει τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των Αγίων της Εκκλησίας, οι οποίοι ως δείκτες της θεοπτίας, ως φύλακες της ιεράς παραδόσεως και ως μεταδότες της χάριτος του Θεού αποτελούν έμπρακτη μαρτυρία της παρουσίας του Αγ. Πνεύματος, όπως και το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, ως υπερφυσικό και συνάμα πνευματικό φαινόμενο, αποτελεί καρπό της χάριτος του Αγ. Πνεύματος και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θάνατος. 
Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γενηθήτω το θέλημά Σου

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Πάτερ ημών, εξηγεί τι σημαίνει για τον άνθρωπο … [...]

11286 – Συνέβη το 1871, σαν σήμερα

Ο Γεράσιμος Σμυρνάκης στο βιβλίο του ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (1903) σημειώνει:«Τω 1871, Νοεμβρίου 3η (σημ. 16/11) ο Κωνσταντινουπόλεως Άνθιμος ΣΤ΄ ο Κουταλιανός προτρέπει τας … [...]

Και ιδών με, ουκ αντιπαρήλθεν!..

Είναι γνωστή σε όλους μας η έξοχη παραβολή του Καλού Σαμαρείτου. Διδακτική και πάντα επίκαιρη. Ο νομικός που πλησίασε τον Ιησού για να τον ρωτήσει πως θα μπορέσει να … [...]