Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Τριάδα Βύρωνα (ΦΩΤΟ)

Βύρωνας | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Βύρωνα επί την έλευση αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος.
Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, μαζί με πλήθος ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών του Ιερού Ναού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή πνευματική αφορμή της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, της ελεύσεως δηλαδή του αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.
Στην συνέχεια ο κ.Κύριλλος ανέπτυξε την παραβολή του Ευαγγελίου του καλού Σαμαρείτη, λέγοντας σημαντικά γεγονότα της καθημερινότητας τα οποία αποτελούν μία αφορμή για να γνωρίσουν όλοι τον ποιόν πρέπει και ποιόν δεν πρέπει να βοηθούν ώς καλοί Χριστιανοί.
Ο κ. Κύριλλος συνοψίζοντας τον λόγο του στο κήρυγμα του κάλεσε τους εκκλησιαζόμενους στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Βύρωνα να βοηθούν όσους χρήζουν βοηθείας, όλους και ανεξαιρέτως διότι το ίδιο έκανε και ο Χριστός.
“Ο καθένας έχει την υποχρέωση να προχωρήσει από την διανοητική συμφωνία στην υπαρκτική συμμόρφωση, από την απλή αποδοχή της αγάπης να μεταβεί στην βίωση της αγάπης” τόνισε ο κ.Κύριλλος.
Κλείνοντας αναφέρθηκε σε παραδείγματα αγάπης σύμφωνα με τον Άγιο Χρυσόστομο τα οποία αποδίδονται στην συμπεριφορά του καλού Σαμαρείτη.
Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ.Δανιήλ αναφέρθηκε στα πλούσια μηνύματα της σημερινής ημέρας, τονίζοντας το πρώτο χαρακτηριστικό την σημερινή Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας ο οποίος ήταν ελεήμων και παραστάθηκε σε ανάγκες πολλών γιαυτό και έλαβε το τίτλο Ελεήμων, δεύτερο χαρακτηριστικό η έλευση αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, ο οποίος διένειμε όλα του τα υπάρχοντα του σε ελεημοσύνες προς πτωχούς, και τρίτον την δύναμη η οποία έχει η ελεημοσύνη σύμφωνα με τα σημερινά αποστολικά και ευαγγελικά αναγνώσματα.
Κλείνοντας ο κ. Δανιήλ τόνισε πώς όλοι πρέπει να κάνουν την ελεημοσύνη τους, σαν τον τρίτο βασικό άξονα της πνευματικής τους ζωής και όχι σαν εκδήλωση μίας πράξης απλά.
Να αναφερθεί ότι το Ιερό Θησαύρισμα του Αγίου Στυλιανού θα παραμείνει έως τις 25 Νοεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η αποχώρηση του και η επιστροφή του.
Τέλος να σημειώσουμε ότι καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Βύρωνα θα παραμένει ανοιχτός από το πρωί στις 7 έως αργά το βράδυ πρός διευκόλυνση όλων των ευλαβών προσκυνητών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πάσης αρετής καταγώγιον γέγονεν!

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη Τρία χρόνια ἔχουν περάσει ἀπό τήν ὑπερφυῆ γέννησή Της, μία ἀκόμη ἀπόδειξη ὅτι τά ἀδύνατα … [...]