Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και μοναστηριάκή τάξη εορτάσθηκε η εορτή της Παναγίας της Τριχερούσης και των των Αγίων της Προστατών και τοπικών Οσίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και της μνήμης του λαοφιλούς και προσφάτως αγιοκατατεχθέντος Οσίου Παισίου του Αγιορείτου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, των Πρωτοσυγκέλλων Αρχιμ. Νικοδήμου από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, του Καθηγουμένου Γέροντος Γαβριήλ και πλήθους κληρικών και αδελφών της Μονής.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος.
Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός χειροθέτησε σε Πνευματικό τον π. Αλέξανδρο Τρύφων Εφημέριο των ενοριών Καθιανών και Καμπανίου.
Έτσι ο π. Αλέξανδρος έλαβε από τον Σεβασμιώτατο την εντολή, την Χάρη και την Ευλογία του Κυρίου να τελεί το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και να αναγεννά τα μέλη της Εκκλησίας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής παρατέθηκε πνευματική ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο με θέμα ”Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης”.
Την Ομιλία προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ενώ μετά το πέρας της ομιλίας έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, όπου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο τιμώντας τον με την Ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας και με μία Αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ξαναγυρνά

Το χαμόγελο που στέλνεις ξαναγυρνά σε σένα.   Ινδική παροιμία … [...]

10891 – Οι χριστιανοί ως μιμητές Χριστού

- Γέροντα, βλέπω άτομα με πνευματικό αγώνα να λογομαχούν, ακόμη και να χωρίζουν επικαλούμενοι το καλό ή τον Θεό! Να μην δέχονται μια διαφορετική γνώμη πέραν της δικής … [...]