Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Παναγίας Κλεισούρας (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας Καστοριάς, η οποία εορτάζει και πανηγυρίζει το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Καστοριανός Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, χαρακτηρίζοντάς την ως παγκόσμια χαρά.
Παγκόσμια χαρά αφού διά της Παναγίας ήρθε στον κόσμο ο Σωτήρας Χριστός, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο προς τον ουρανό.
Και σ’ αυτήν την παγκόσμια χαρά πρωτοστάτησαν δύο ταπεινές και ευσεβείς μορφές, οι προπάτορες Ιωακείμ και Άννα, οι οποίοι είχαν εναποθέσει την ελπίδα τους και ολόκληρη τη ζωή τους στο Θεό.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κ. Βασίλειο Ρούβα, ο οποίος ευεργέτησε ποικιλοτρόπως την Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, από την ημέρα της ιδρύσεώς της έως και σήμερα.
{youtube}k7n2T9Z34p4{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Να μας ξανάρθετε Παναγιώτατε…

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 25 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε., η τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Ορεστιάδα. Ο … [...]

Το πρόσωπο ενός λουλουδιού

Νικηφόρος ΒρεττάκοςΓιά μια ἀκόμη φορά, σταμάτησα σήμερα κι ὥρα πολλή κοιτοῦσα τό πρόσωπο ἑνός λουλουδιοῦ. Βρῆκα τά μάτια του· ἔσκυψα μέσα του κι … [...]