Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Μετόχι της Ι.Μ. του Σινά στα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 25 Νοεμβρίου η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης στον Μετόχι της Ιεράς Μονής του Σινά στα Ιωάννινα.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στην σημασία της Ανάστασης του Κυρίου, στην απόδοση της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και στον βίο της Αγίας Αικατερίνης.
”Η Ανάσταση είναι το Α και το Ω στη ζωή μας, γι’ αυτό και λέει ο Απόστολος Παύλος αν δεν υπάρχει ανάσταση τότε εμείς οι χριστιανοί είμαστε οι πιο ταλαίπωροι άνθρωποι” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων τόνισε: ”Ο Θεός θέλει να μεταμορφωθούμε από την θεία Χάρη και να ομοιάσουμε προς τον Χριστό, να σωματωθεί σε εμάς ο ίδιος ο Θεός και μέσω ημών να εμφαίνει ο Θεός την αγάπη του στον κόσμο”. Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων υπογράμμισε: ”Η Αγία Αικατερίνη είναι από τους ανθρώπους που δεν θέλησε να μείνει στην επιφάνεια, αλλα να μάθει τα βάθη της Σοφίας και επειδή αυτό εξεζήτησε, αυτό της έδωσε ο Θεός”.
Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Πάμφιλο τον Σιναϊτη.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ