Αυστρίας: ''Θα συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην αρωγή των πληγέντων''

Η Ιερά Μητρόπολις Αυστρίας θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της και μέσω της Εκκλησίας της Ελλάδας θα στηρίξει επί τόπου εκείνους που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και υπέστησαν τα μεγαλύτερα πλήγματα από τις πυρκαγιές, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ελληνοορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος.
Εκφράζοντας τον βαθύ συγκλονισμό του για την απώλεια πολλών ανθρώπων και ταυτόχρονα τη συμπάθειά του προς όσους έχασαν συγγενείς ή φίλους και προς εκείνους των οποίων τα σπίτια και ολόκληρη η περιουσία έγιναν παρανάλωμα του πυρός, ο μητροπολίτης Αρσένιος, στην ανακοίνωση, που μεταδίδει και το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), απευθύνει έκκληση για δωρεές προς αρωγή των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.
Ο ίδιος επισημαίνει πως η κατάσταση των ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ήδη συχνά πολύ δύσκολη εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης των τελευταίων χρόνων και των συνεπειών της, και τώρα οι πυρκαγιές γύρω από την Αθήνα έχουν χειροτερέψει επιπλέον τόσο δραματικά την κατάσταση πολλών χιλιάδων ανθρώπων, που κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί.
Είναι ερωτηματικό, όπως σημειώνει, εάν τα ήδη αποδιαρθρωμένα κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα, μπορούν να μετριάσουν τον πόνο αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται μπροστά στο πουθενά, «γι’ αυτό και είναι χριστιανική μας υποχρέωση να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους αδελφούς μας σε αυτή την καταστροφή και να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε, τόσο μέσω της προσευχής όσο και με ενεργές πράξεις».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η μητρόπολη Αυστρίας απευθύνει έκκληση για κατάθεση δωρεών στον σχετικό τραπεζικό λογαριασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περί οσφρήσεως

Ομιλία του π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου για την αίσθηση της όσφρησης, με αφορμή το βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου «Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων». Η ομιλία … [...]

«Τα συγκλονιστικά θαύματα που βεβαιώνουν και διαλαλούν την άμετρη αγάπη και τη στοργή της Παναγίας στους Έλληνες»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Σήμερα, αυτή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο τιμούν την Παναγία Μητέρα μας. … [...]

Η κοίμηση της Θεοτόκου

«Η πηγή τής ζωής εν μνημείω τίθεται καί κλίμαξ πρός ουρανόν ο τάφος γίνεται». (Προσόμοιον Μ.Εσπερινού Κοιμήσεως Θεοτόκου). Σήμερα, όπως καί σέ κάθε γιορτή αγίου τής … [...]