Αφίχθη στη Μόσχα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Την 1η Δεκεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ο Β, αφίχθη αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Vnukovo της χιονισμένης Μόσχας, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.Κυρίλλου, προκειμένου να συνεορτάσει μετά άλλων Προκαθημένων και εκπροσώπων των κατά τόπους ορθοδόξων Εκκλησιών την 100ετηρίδα της επανιδρύσεως του Πατριαρχείου Μόσχας.
Την Α.Θ.Μ. υπεδέχθησαν στο αεροδρόμιο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυρήνης κ.Αθανάσιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου στη Μόσχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίστρας κ.Αρσένιος, Α Βικάριος του Πατριάρχου Κυρίλλου στη Μόσχα, ο Επίσκοπος Βλαδικαυκάσου κ. Λεωνίδας και λοιποί κληρικοί.
Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ και Καρθαγένης κ. Μελέτιος.
Τις επόμενες ημέρες ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος θα έχει την ευκαιρία να προεξάρχη των εορτασμών, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντησή του με τον Πατριάρχη Μόσχας κ.Κυρίλλο και τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και το πολιτικοθρησκευτικό γίγνεσθαι στη περιοχή αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πληρωτικά.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 10 Δεκεμβρίου 2017. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Μηνύματα της επισκέψεως Ερντογάν

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανρουπόλεως κ. Ανθίμου Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στις 10 Νοεμβρίου 2017 κατά την τελετή που διοργανώθηκε στο Ak Saray (μτφ. Λευκό … [...]

30χρονα Σχολής Αγίας Μαρίνας Ιλισίων

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 7 μ.μ. στον ιερό ναό αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων θα πραγματοποιηθεί ψαλτική εκδήλωση-αφιέρωμα στα 30 χρόνια λειτουργίας της Σχολής … [...]