Αφίχθη στο Σουδάν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β'

Αφίχθη το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου ε.ε., στο Σουδάν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο.
Θερμή υποδοχή του επιφύλαξε τόσο η Κυβέρνηση του Σουδάν όσο και η Ελληνική Κοινότητα αλλά και οι Εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών.
Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Χαρτούμ ο Υπουργός Προσανατολισμού, Εθνικών Κληροδοτημάτων και Θρησκευμάτων κ. ABUBAHR OSMAN, o Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Εκκλησιών, οι Αρμόδιοι επί Εκκλησιαστικών Θεμάτων της Εθνικής Ασφάλειας, Ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Χαρτούμ κ. Γεράσιμος Παγουλάτος, η Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Χαρτούμ με επικεφαλής την Πρόεδρο Δρ. Αλεξάνδρα Πατεράκη, Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών του Χαρτούμ, ο Οικείος Ποιμενάρχης, Εκπρόσωπος του Κόπτη Μητροπολίτη Χαρτούμ και άλλοι φορείς.
Η άφιξη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου καλύφθηκε από πλήθος τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφων πολλών εφημερίδων του Σουδάν.
Ακολούθως ο Υπουργός εκ μέρους της Κυβερνήσεως του Σουδάν καλωσόρισε τον Μακαριώτατο στο Χαρτούμ και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του, ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της χώρας τον Υπουργό και όλους όσους τον υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Χαρτούμ ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του που βρίσκεται για μία ακόμα φορά στην όμορφη αυτή Νειλοχώρα όπου ζουν αρμονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αγαπημένοι μεταξύ τους.
Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος κατέλυσε στο Ξενοδοχείο “EWA” στις όχθες του Μπλε Νείλου όπου λίγο αργότερα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των άλλων Εκκλησιών με του οποίους είχε μία σύντομη πρώτη επαφή και συνομιλία σχετικά με τους Χριστιανούς του Σουδάν, ακολούθησε συνέντευξη του Μακαριωτάτου στην αγγλόφωνη εφημερίδα SUDAN VISION.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί … [...]

Μετάνοια: Μυστήριο και Βίωμα

«Ναι, Αγαθέ, στην εξουσία Σου είναι να κάνεις θαύματα και δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από το να αγαπά κάποιος τον αμαρτωλό στην πτώση του. Τον άγιο είναι εύκολο … [...]