Αχαλκαλάκι Νικόλαος: ''Ο Επίσκοπος Πέτρος συμπεριφέρθηκε με άσεμνο τρόπο''

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Δηλώσεις μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παύσει τον Επίσκοπο Τσκονδίτι κ. Πέτρο παραχώρησε ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο κ. Νικόλαος.
Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι “ο Επίσκοπος Πέτρος συμπεριφέρθηκε με τόσο άσεμνο τρόπο, που υποχρεωθήκαμε να τον βγάλουμε έξω από την Σύνοδο”.
Επίσης ο Μητροπολίτης Νικόλαος δήλωσε πως είναι ψέμα ότι η παύση του Επισκόπου Τσκονδίτι ήταν προσωπική απόφαση του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β’.
“Αυτό είναι πολύ λυπηρό. Είπε άλλο ένα ψέμα ότι ο Πατριάρχης τον έπαυσε. Ο Πέτρος παύθηκε από την Ιερά Σύνοδο” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο κ. Νικόλαος.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου ομόφωνα κάλεσαν τον Επίσκοπο Πέτρο να ζητήσει συγνώμη για τις κατ’ επανάληψη καταχρηστικές, αδικαιολόγητες και συχνά δυσφημιστικές κατηγορίες κατά του Πατριάρχη και άλλες κανονικές παραβιάσεις
Ο Επίσκοπος Πέτρος δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος και πως διαφωνεί με την έκκληση των Μελών της Συνόδου για μετάνοια.
Τέλος να να σημειωθεί ότι την θέση του Επισκόπου Πέτρου ανέλαβε προσωρινά ο Αρχιμ. Γρηγόριος.
Ο νέος Επίσκοπος Τσκονδίτι Γρηγόριος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12733 – Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Τιμάται η Μνήμη του κτίτορά της Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν (30 Οκτωβρίου/12 Νοεμβρίου)

Ὁ Στέφανος Οὔρεσης Β', ἕνας τῶν ἐπιφανεστέρων Σέρβων Ἡγεμόνων τῆς Δυναστείας τῶν Νεμανιδῶν. Ἦταν γιός τοῦ Κράλη τῆς Σερβίας Οὔρεση Α' (ὁσίου … [...]