Α' Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου 2018, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, η Α΄ Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, για το τρέχον Εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».
Προ της ενάρξεως της Συνάξεως τελέσθηκε ο Αγιασμός επ’ ευκαιρία τη ενάρξεως του νέου εκκλησιαστικού έτους, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλους τους κληρικούς λόγια αγάπης και πατρικές ευχές, ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και καρποφόρα για το κοινό καλό, ενώ ταυτόχρονα έκανε και μία μικρή ανασκόπηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τους θερινούς μήνες όπου και δεν είχαν συγκληθεί η καθιερωμένες μηνιαίες συνάξεις.
Εν συνέχεια του λόγου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη θέση του Κληρικού στον σύγχρονο κόσμο, καθώς επίσης και σε θέματα της επικαιρότητος.
Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως συζητήθηκαν προβληματισμοί που αφορούν την νεότητα, η επανέναρξη των Κατηχητικών Σχολείων καθώς και ο νέος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιούνται στην Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».
Ακολούθησε ευρεία ενημέρωση για την πορεία των έργων που είναι υπό εξέλιξη στις κατά τόπους ενορίες, ενώ πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της Μητροπόλεως, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά για τις επερχόμενες εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά μας Μητρόπολη στο άμεσο χρονικό διάστημα με πρώτη την Ιερά Αγρυπνία, η οποία πραγματοποιηθεί επί τη ευκαιρία της επετείου της κατά θαυμαστόν τρόπο ευρέσεως του Σεπτού Λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρός Κυράννης της Οσσαίας, την Τρίτη το απόγευμα 11 Σεπτεμβρίου, εις τον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΩΚΑ

Πατρίδα του Αγίου Φωκά ήταν η Σινώπη του Ευξείνου Πόντου. Οι γονείς του Πάμφυλος (ναυπηγός στο επάγγελμα) και Μαρία μεταλαμπάδευσαν στο Φωκά από την παιδική του ηλικία τη … [...]

Ευλογία του Θεού και οικονομία

Είναι επιβεβλημένη και αδιαμφισβήτητη η θεώρηση ότι σήμερα η οικονομία, ως ισχυρό στοιχείο της καθημερινότητάς μας, είναι πεδίο απόλυτης κυριαρχίας της ψυχρής λογικής, … [...]

Η αποδημία, μια εποχιακή μετακίνηση

Όλοι σας ξέρετε ότι τα χελιδόνια και κάποια άλλα πουλιά τα συναντούμε στη χώρα μας μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πού βρίσκονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα, πριν τα … [...]