Β΄ επιμορφωτική συνάντηση κατηχητών στην Καλαμαριά με τον π. Δανιήλ Αεράκη (ΦΩΤΟ)

Το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς άνοιξε ολόθερμα τις πύλες του, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου π. Ιουστίνου, για να υποδεχθείτον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Αεράκη, στη δεύτερη τακτικήεπιμορφωτική συνάντηση κατηχητών και στελεχών κατηχήσεως της ΙεράςΜητροπόλεως.
Ο πολυσέβαστος και έμπειρος ιεροκήρυκας π. Δανιήλ ανέπτυξε, καθ’ ομολογίαν όλων των συμμετεχόντων, με νεανικό σφρίγος και διάπυρο παλμό βασικά θέματα που αφορούν στον τομέα της κατήχησης, προβάλλοντας παραδείγματα μέσα από τη ζωή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου εκ των επτά Διακόνων και του Αγίου Ιακώβουτου Αδελφοθέου.
Ιδιαιτέρως τονίστηκε η αγάπη και ο ένθερμος πόθος Χριστού που πρέπει να κατέχουν κυρίαρχη θέση στην καρδιά του κατηχητή, καθώς και η λαχτάρα και η δίψα για μελέτη του λόγου του Θεού, επειδή η κατήχηση αποτελεί κυρίως μετάδοση βιώματος.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης π. Ιουστίνος εξέφρασε τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του πατρός Δανιήλ ως ενός προτύπου καλού σπορέα και εργάτη του ευαγγελίου, με γνήσιο πατερικό λόγο που αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων και μεταλαμπαδεύει το μήνυμα του ευαγγελίου.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους νέους και τους κατηχητές, παράθεση κερασμάτων και προσφορά βιβλίων από το πλούσιο συγγραφικό έργο του πατρός Δανιήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστιανική Ερμηνεία στην Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα & στο Πέρασμα του Οδυσσέα από το Νησί των Σειρήνων

Ο Μέγας Βασίλειος σε λόγο του απευθυνόμενος προς τους νέους, καταδεικνύει τον τρόπο με το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούν την θύραθεν παιδεία, έτσι ώστε να ωφεληθούνται από … [...]

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Μία ακόμη ευλογημένη περίοδος νηστείας ξεκινά, πνευματικού αγώνα και προσπάθειας για να στρέψουμε το νου μας προς το Θεό, ο καθένας με τις δυνάμεις του και το πνευματικό … [...]