Βαπτίσεις στην Β' Μητροπολιτική Περιφέρεια της Ι.Μ. Κινσάσα (ΦΩΤΟ)

Κατά το Άγιον Δωδεκαήμερο και στην Β΄ Μητροπολιτική Περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, πολλοί άνθρωποι μετά από ικανή κατήχηση, τόσο στην Κανάγκα όσο και σε άλλες περιοχές της Μητροπόλεως, προσήλθαν και έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα.
Οι αδελφές του ιεραποστολικού Κλιμακίου, εκτός από την συμβολή τους στην κατήχηση, προετοίμασαν για όλους τους νεοφώτιστους λευκούς χιτώνες και σταυρουδάκια.
Στην Κανάγκα τελέσθηκε το μυστήριο της Βαπτίσεως την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων και την παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, με την προσέλευση περί των εκατό ανθρώπων, από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κανάγκας και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Θεοδόσιο Τσιτσιβό και από τους Ιερείς π. Παύλο Mukengeshayi, π. Ματθαίο Vudu, π. Παύλο Ilunga και π. Ανδρέα Bukasa.
Στο χωριό Dibaya, μαζί με τις ακολουθίες των Θεοφανείων, ο Αρχιμ. Χαρίτων Musungayi εν μέσω πολλών δυσκολιών, βάπτισε περίπου εξήντα ανθρώπους.
Στο χωριό Mikalayi λειτούργησε κατά τις άγιες ημέρες και βάπτισε περίπου πενήντα ανθρώπους ο π. Καλλίνικος Kakanda.
Στο απομακρυσμένο από την Κανάγκα χωριό Bena- Leka, ο π. Εμμανουήλ Mayombo, λειτούργησε το άγιο δωδεκαήμερο και βάπτισε περίπου σαράντα ανθρώπους.
Στην Mukanya – Kalamba και Nzapo, λειτούργησε κατά τις εορτές και βάπτισε περί των είκοσι δύο ανθρώπων και τέλεσε το μυστήριο του γάμου, ο π. Ματθαίος Vudu.
Στο χωριό Mbala, την παραμονή των Θεοφανείων, βάπτισε περί των εκατό ανθρώπων ο π. Πάυλος Ilunga.
Βέβαια και σε άλλες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως είχαμε προσέλευση ανθρώπων στην Ορθόδοξη Πίστη δια του Βαπτίσματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Τα πρώτα χρόνια Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 297 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από πολύ μικρή ηλικία έζησε τους διωγμούς που είχαν εξαπολύσει οι ειδωλολάτρες και … [...]