Βαπτίσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας (ΦΩΤΟ)

Στην Ιεραποστολή, παρόλο που οι δυσκολίες είναι αρκετές λόγω φτώχειας, ανεργίας, ασθενειών, και η αγωνία για την πορεία της Οθοδόξου Εκκλησίας μας είναι έκδηλη, έρχονται στιγμές, οι οποίες μας γεμίζουν ιδιαίτερη χαρά και αγαλλίαση.
Βλέπουμε με τα μάτια μας, αισιόδοξο το μέλλον της Ορθοδοξίας εδώ στο Κονγκό.
Η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας είναι καθοριστική, γιατί εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να κρατήσει ψηλά το Ορθόδοξο φρόνημα των ανθρώπων, ζώντας ανάμεσα σε μία ποικιλία αντιθέσεων.
Έτσι λοιπόν, με τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μητρόπολη και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Κολουέζι, τελέστηκε το μυστήριο του βαπτίσματος σε έξι (6) νεοφώτιστους Χριστιανούς μας.
Το μυστήριο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, αισθανθήκαμε όλοι μας τη πνευματική χαρά.
Βλέπαμε στα πρόσωπα των νεοφωτίστων αδελφών μας, το θαύμα ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Καταλάβαμε ό,τι το Φώς που έβγαινε μέσα από τα μάτια αυτών των ανθρώπων, δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ.
Μπορεί, η πονεμένη γη της Αφρικής να στερήθηκε για αιώνες αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, το Φως, όμως, ήλθε ξαφνικά και έλαμψε. Ήρθε, για να μπορέσουν να καταλάβουν αυτό το μεγάλο μυστήριο της Ανάστασης.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 λειτουργήσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και κήρυξε τον Θείο Λόγο και κατόπιν επέβλεψε τις εργασίες των κατηχητών και κατηχουμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο λαγός και η χελώνα

– Ποιος θα τρέξει μαζί μου σήμερα; ……………… – Κανείς λοιπόν… Μα βέβαια, ποιος μπορεί να τα βάλει με τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου! Ο κυρ λαγός καθημερινά … [...]