Βασίλης Κικίλιας: ''Ο Τσίπρας διχάζει την Εκκλησία''

«Η Ν.Δ. δεν δέχεται τον εμπαιγμό του κ. Τσίπρα στην πλάτη πιστών και κλήρου» – δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι αφού δίχασε την ελληνική κοινωνία τώρα διχάζει και την Εκκλησία.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας θέλει να δείξει ότι αγγίζει όλα τα δύσκολα θέματα και ότι είναι ένας μεταρρυθμιστής, ο οποίος δεν φοβάται το πολιτικό κόστος για να προχωρήσει θέματα ταμπού για την ελληνική κοινωνία για να τονώσει έτσι το ηγετικό προφίλ του.
Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς αντίθετο. «Βλέπει τις δημοσκοπήσεις, βλέπει και την αντιμετώπιση του ίδιου, των υπουργών και των βουλευτών του, ακόμη και σε προνομιακά πεδία. Έδρεψε ο ίδιος και τα στελέχη του τους καρπούς της πολιτικής συμπεριφοράς τους στο Πολυτεχνείο.
Καταδικάζω τον τρόπο αυτόν, αλλά είναι ο ίδιος που οδήγησε στα γεγονότα αυτά με τις πολιτικές του. Ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι – κατά δήλωσή του- άθεος, δημιουργεί μείζον θέμα, διχάζει την Εκκλησία της Ελλάδος, βάζει απέναντί του 10.000 ανθρώπους και ζημιώνει την Εκκλησία με τον τρόπο που λειτουργεί» παρατήρησε.
«Δεν δεχόμαστε εν είδει επιδοματικής πολιτικής να μεταφέρει τη μισθοδοσία των κληρικών για να προσλάβει 10.000 “ρουσφέτια” του» συνέχισε, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. σέβεται τον ρόλο και την ιστορία της Εκκλησίας και δεν είναι διατεθειμένη «να σπείρει ζιζάνια, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ