Βελγίου: ''Η Αγιότητα πρέπει να γίνει στόχος της ζωής κάθε πιστού''

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η ετήσια πανήγυρις της Ενορίας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στις Βρυξέλλες.
Το απόγευμα της Κυριακής 16ης Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φιλάδελφος Καφαλής.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αθηναγόρου.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Μαρίνης και στο μεγαλείο της Αγιότητας, η οποία πρέπει να γίνει στόχος της ζωής του κάθε πιστού.
Αναπτύσσοντας την έννοια και την ουσία του Αγίου, τόνισε την σημαντικότητα του να αγωνίζεται ένας άνθρωπος σήμερα να κερδίσει την Αγιότητα, μέσα από την πίστη στο Χριστό, τη συνεχή ομολογία της πίστης του στο κόσμο και εν τέλει με τον αγώνα κοινωνίας με τον Θεό και τους Αγίους Του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Σταματάκη, ο οποίος για περίπου είκοσι χρόνια εργάζεται με φιλοτιμία και ζήλο για την σπουδαία αυτή Ενορία της πόλεως των Βρυξελλών.
Ακολούθως ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους ιερείς, τους εφημερίους των λοιπών ενοριών της πόλεως καθώς και τους πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα και την ιερά της πανήγυρη.
Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος υπήρξαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού με επικεφαλής τον Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Ζαχαριάδη, πιστό ενορίτη και διακονητή πολλές φορές του αναλογίου της εν λόγω ενορίας, ο Άρχων Πρωτονοτάριος κ. Κωνσταντίνος Βαμβακάς και η εορτάζουσα συζυγός του Μαρίνα, καθως και εργαζόμενοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά από το Ναό της Αγίας Μαρίνας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας υπήρξε δεξίωση στην παραπλήσια αίθουσα της ενορίας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καμιά προσευχή σου δεν πάει χαμένη.

Καμιά προσευχή σου δεν πάει χαμένη. Και κανένα δάκρυ δεν φτάνει ποτέ στο έδαφος...Το μαζεύει ο άγγελός σου με πολύ δέοςκαι το πηγαίνει κατευθείαν στο θρόνο του … [...]

Η Επιλογη της Ευτυχιας…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ήταν κάποτε μια γριούλα που αφού γέρασε αρκετά αποφάσισε πως καλύτερα θα ήταν για την ίδια, να μπει σε κέντρο φροντίδας … [...]