Βελγίου σε νέο Διάκονο: ''Ο Σταυρός θα είναι το στήριγμα σου'' (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Πολωνική Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου στις Βρυξέλλες.
Πιστοί κυρίως Πολωνικής καταγωγής καθώς και από άλλες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως ένωσαν τις προσευχές τους κατά τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, συμπαραστατουμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Έντμοντον κ. Ιλαρίωνα (Καναδά – Οικουμενικον Πατριαρχείον), τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερον του Οικουμενικού Θρόνου κ. Dominique Verbeke, Ιερατικώς Προϊστάμενον της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Γάνδης, τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερον κ. Heikki Huttunen, Γενικόν Γραμματέα της CEC, τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερον κ. Ιωάννη Λύκο, ο οποίος είναι και ο πνευματικός πατέρας του νεοχειροτονουμένου, τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερον κ. Κωνσταντίνο Κενανίδη, τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Pawel Cecha Ιερατικώς Προϊστάμενον του Ιερού Ναού, τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αθανάσιο Τοπαρλάκη, και από τους Ιερολ. Διακόνους Βαρνάβα Genbrugge και ΓεώργιοΤζατζάνη. 
Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο φιλοξενούμενος Επίσκοπος κ. Ιλαρίων, αναφερθείς στη Θεομητορική Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου και τις προεκτάσεις που έχει στη ζωή μας. 
Στη συνέχεια κατά τη διατεταγμένη στιγμή της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας προέβη στη εις διάκονο χειροτονία του κ. Filip Boone.
Στο λόγο του προς το υποψήφιο διάκονο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι θα πρέπει να άρει τον σταυρό του και να ακολουθήσει το Χριστό.
Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο οποίος θέλει να είναι κοντά στο Χριστό πρέπει και να ξέρει να σηκώνει το σταυρό του. Δεν μπορεί να υπάρξει Σταύρωση χωρίς να ακολουθήσει η Ανάσταση, δεν υπάρχει απελευθέρωση χωρίς να υπάρξουν δάκρυα. Ο Γολγοθάς δεν είναι ένας τόπος καταδίκης αλλά το βαπτιστήριο της κάθαρσης και σύμβολο της Αναστάσεως. Ο Σταυρός θα είναι το στήριγμα σου».
Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμένει στο πλευρό του, όπως φυσικά και η σύζυγός του και τα παιδιά του, καθώς και όλοι αυτοί τους οποίους θα κληθεί να διακονήσει στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Dilbeek, μαζί με τον πνευματικό του νέου διακόνου, π. Ιωάννη Λύκο.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Ιλαρίωνα για την επίσκεψη του στη Μητρόπολη Βελγίου και την όμορφη ομιλία που εκφώνησε στους πιστούς, τους παρευρισκομένους κληρικούς και την εξαίσια χορωδία από την Πολωνία η οποία, απέδωσε τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, όχι μόνο στην ομιλούμενη γλώσσα τους, αλλά και στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες.
Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει και τον π. Pawel για την εξαίρετη οργάνωση της Ενορίας και να τονίσει την καλή συνεργασία που έχουν.
Αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψή του στην Πολωνία, επ’ ευκαιρία της μεγάλη εορτής στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Γκραμπάρκα και για την φιλοξενία και αγάπη του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.
Τέλος απηύθυνε τις θερμότερες ευχές του στον νέο Διάκονο Filip Boone, ο οποίος είναι έγγαμος κληρικός και απόφοιτος του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας «Απόστολος Παύλος» της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα και τραγούδια από την Πολωνία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]

Κυριακή Α΄ Λουκά: «Aδυσώπητος» Θεός;

Κυριακή Α΄ Λουκά: Ο «αδυσώπητος» Θεός. Α΄ Κυριακή του Λουκά σήμερα και το συναξάρι μνημονεύει την Αγία Ισαπόστολο Θέκλα, την Εύρεση της εικόνος της Παναγίας της … [...]

Όπερα, μια «άγνωστη γη» της Μουσικής

«Άσατε αυτώ και ψάλατε αυτώ, διηγήσασθε πάντα τα θαυμάσια αυτού» (Ψαλμ. 104,2). Μελωδήσατε με την φωνή σας ύμνον σε Αυτόν και ψάλατε μουσικές αρμονίες προς τιμή Του και … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]

Αυτό για σήμερα!

Ἕνας χριστιανὸς βασανιζόταν συχνὰ ἀπὸ διάφορες μελλοντικὲς ὑποθέσεις. Ἀνησυχία του, τὸ τί θὰ γίνει αὔριο, τί θὰ γίνει μεθαύριο, τί μᾶς περιμένει τὴν ἑπομένη ἑβδομάδα. Ὅλη … [...]

Η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα

Παναγία η Μυρτιδιώτισσα ονομάζεται εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα πιθανώς τον 14ο αιώνα. Έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα, γιατί αναφέρεται από την παράδοση … [...]