Βιβλίο για τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης.
Ο βίος, τα διδάγματα και η ακολουθία του .
Μαζί και οι κασετίνες με 3 cd “Aγιορείτικη κατάνυξη” και “Πρωτοψάλτες” για να επιλέξετε .
Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αποκαλύπτει το ύπουλο δημοσίευμα βούλγαρου δημοσιογράφου ο οποίος καλύπτοντας εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Πνεύματος στο ακριτικό χωριό Βώλακας Δράμας, χαρακτήρισε το χωριό βουλγαρόφωνο!
Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων . “ Ο Βώλακας είναι ένα ελληνικότατο χωριό με ρίζες και έθιμα ομηρικά, που εσείς τότε δεν υπήρχατε” του απαντά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώλακα, κ. Δημήτριος Αρμεν.
Ρεπορτάζ της “Ο.Α” προβάλει τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις των Αλβανών με τα κοιμητήρια των Ελλήνων πεσόντων του ’40 .
«Τα νεκροταφεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως στήριξη των ελληνικών διεκδικήσεων στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, το λεγόμενο απ’ τους Έλληνες “Βόρειος Ηπειρος”» αναφέρεται σε άκρως ανθελληνικό δημοσίευμα.
Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:
*Ο γιος του ιερέα που έγινε αρχιτέκτονας της αυλής του τσάρου Αλεξάνδρου
*Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος μιλά για τα βιβλία που τον σημάδεψαν και τονίζει: «Δεν θα καταντούσαμε διακονιάρηδες της Ευρώπης, αν διαβάζαμε»
*«Δημιουργικό καλοκαίρι στην αγαπημένη μας πόλη», το πρόγραμμα του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής
* Ο Όσιος Διδάσκαλος του Γένους που ανέτρεψε το ιδεολόγημα του Διαφωτισμού
Αρθρογραφούν ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός , ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ανδρέας Κονάνος ,ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Λάμπρος Σκόντζος κ.α
Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο και τα cd κοστίζει 3,90 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι η “Ορθόδοξη Αλήθεια” εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@ orthodoxialitheia.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]