Βλαντιμίρ Λεγκόιντα: ''Η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με το Φανάρι''

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Την ετοιμότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας για διάλογο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, των οποίων οι σχέσεις έχουν επιδεινωθεί δραματικά, επιβεβαιώνει ο Επικεφαλής του Τμήματος των Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.
“Παρά τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας, η πόρτα για διάλογο παραμένει ανοιχτή, ελπίζοντας η κατάσταση να στραφεί προς θετική κατεύθυνση” – δήλωσε στα ΜΜΕ ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.
Σύμφωνα με τον κ. Λεγκόιντα η Ρωσική Εκκλησία παρακολουθεί αυτές τις ημέρες την Σύνοδο στο Φανάρι, αναμένοντας να επικρατήσει η λογική και η χριστιανική συνείδηση.
“Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά ελπίζουμε να δούμε οτι θα θριαμβεύσει η λογική” – υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο ο Επικεφαλής του Τμήματος των Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]