Βλαντιμίρ Πούτιν: ''Το βασικό κίνητρο του Βαρθολομαίου είναι τα χρήματα''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

“Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ορθοδοξία της Ουκρανίας είναι ακατανόητο” – δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από λίγο στην ετήσια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ουκρανία τόνισε: “Εδώ είναι μια άμεση παρέμβαση στην Εκκλησία και την θρησκευτική ζωή. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, ούτε στις μέρες της Σοβιετικής Ένωσης. Δυστυχώς, συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία! Η Κωνσταντινούπολη δημιούργησε μια ενωμένη εκκλησιαστική κοινότητα”.
«Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πούτιν, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας είναι απολύτως ανεξάρτητη, υπάρχει μόνο πνευματική σχέση μεταξύ των Εκκλησιών Ρωσίας και Ουκρανίας.
Αναφερόμενος στα κίνητρα της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας σε μια Ουκρανική Εκκλησία, ο Πρόεδρος της Ρωσίας εκτίμησε πως «τα χρήματα αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».
Επίσης σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, σε όλη αυτή την κατάσταση υπάρχει σοβαρή παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών.
“Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η ανακατανομή της περιουσίας που έχει ξεκινήσει, η οποία όμως μπορεί να αποβεί αιματηρή. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, διότι είναι τελείως ανυπεράσπιστοι ” – κατέληξε ο Πρόεδρος Πούτιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]