Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: ''Στην Ουκρανία έχουμε μια Δικέφαλη Ύδρα''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την παρουσία δύο θρησκευτική ηγετών (επίτιμου Πατριάρχη και Μητροπολίτη) στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, σχολιάσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Ο Σεβασμιώτατος στο μήνυμά του χαρακτηρίζει “τσίρκο” την παρουσία δύο ηγετών στην νέα θρησκευτική δομή της Ουκρανίας που δημιουργήθηκε το περασμένο έτος.
“Η Δικέφαλη Ύδρα του Ουκρανικού σχίσματος: ποιος είναι ο υπεύθυνος; Ένας για εσωτερική κατανάλωση ονομάζεται “Πατριάρχης” και ο άλλος “για το εξωτερικό ονομάζεται” Μητροπολίτης. Και οι δύο φέρουν τον ίδιο τίτλο. Και αυτό το τσίρκο έχει την έγκριση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως” – γράφει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]