Βρυούλων: ''Δεν πρόκειται να δούμε πρόσωπο Θεού αν δεν μάθουμε να συγχωρούμε''

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 12 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.
Κατά την ομιλία του εις την παραβολήν εκ του Ιερού Ευαγγελίου και με αφορμή την συμπεριφοράν του ευεργετηθέντος δούλου προς τον σύνδουλό του, ανέφερε:
Ο Θεός στον οποίον πιστεύουμε δεν είναι ούτε τιμωρός ούτε απάνθρωπος, αλλά χορηγός ανεξάντλητης ευσπλαχνίας και Χάριτος.
Είναι Θεός αγάπης και ελέους προς όλους τους ανθρώπους, παρ’όλον ότι όλοι είμαστε οφειλέται απέναντί Του και καταχρασταί των αγαθών δωρημάτων Του, τα οποία δυστυχώς κατασπαταλούμαι με τας αμαρτίας μας.
Άν επιτρέπει δοκιμασίες εις την ζωήν μας ο Θεός, το κάνει προς παιδαγωγίαν,αλλά και δια να συναιστανόμεθα τόσον το μέγεθος των ενοχών μας απέναντί Του, όσον και την δική Του άπειρον ευσπλαχνίαν.
Προς τούτο,μας ευεργετή αδιαλείπτως. Το κάνει διά να μας οδηγήσει εις την μετάνοια και την σωτηρίαν και δια τούτο έχει δια τον καθένα μας, ένα ξεχωριστό σχέδιο αγάπης.
Μην ξεχνούμε το του ψαλμού: “Οικτίρμων και ελεήμων Ο Κύριος μακρόθυμος και πολυέλεος.” (Ψαλμός ρβ,8)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απαγόρευση εισόδου και τέλεσης προγραμματισμένης Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Αυγούστου … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ

Ο Άγιος Μύρων μαρτύρησε όταν αυτοκράτωρ ήταν ο Δέκιος, το 250 μ.Χ. Καταγόμενος από πλούσια οικογένεια, θα μπορούσε να ζήσει άνετα, με όλα τα επίγεια αγαθά που θα … [...]

«Πάντων χρημάτων μέτρον Θεάνθρωπος»

Ο Χριστός, πάνω στο σταυρό, δείχνει τον τρόπο της ύπαρξής Του, την κενωτική προσφορά. Αυτός είναι ο ομοούσιος τρόπος ύπαρξης, με τον οποίο υπάρχει ο Τριαδικός Θεός. Ο … [...]

Της πατρίδας μου τα δάση

Βρίσκονται ριζωμένα εδώ και αιώνες σε τόπους ξεχωριστούς τα περισσότερα δάση της Ελλάδας. Μπορούμε να τα πούμε αρχαία κι ας είναι γεμάτα ζωή, φρεσκάδα, τρυφερότητα και … [...]