Βόστρων Τιμόθεος: ''Παραμείνετε στην αληθινή Κιβώτο υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Το μύστηριο της Θείας Λειτουργίας τελέσε στην Λαύρα του Ποτσάεφ, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβ. Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.
Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Ουκρανία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου.
“Ήρθα στην Ουκρανία από του Αγίους Τόπους με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βόστρων.
Επίσης ο κ. Τιμόθεος πρόσθεσε ότι ο “Μητροπολίτης Ονούφριος είναι ο κανονικός αναγνωρισμένος ποιμένας της Ουκρανίας, και η χάρη του Αγίου Πνεύματος ενεργεί μόνο εκεί που υπάρχει η κανονικότητα.”
“Αναμφίβολα, βιώνουμε τον πόνο για το τι συμβαίνει εδώ στην Ουκρανία, προσευχόμαστε για την πανορθόδοξη ενότητα, αλλά για την σωστή ενότητα – υπό την κανονική Εκκλησία” – τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βόστρων.
Ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συμπλήρωσε λέγοντας: “Θέλουμε να συνεχίζει η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, χωρίς πολιτικά εμπόδια το σωτηριολογικό της έργο”.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς, τους προέτρεψε να παραμείνουν πιστοί στην πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Ονουφρίου, λέγοντας ότι “βρίσκονται στην σωστή Κιβωτό”.
Τέλος ο κ. Τιμόθεος τόνισε: “Η Εκκλησία είναι ένα Σώμα! Όταν ένα μέρος του σώματος πονάει, πονάει ολόκληρο το σώμα. Αναμφισβήτητα, βιώνουμε και εμείς τον πόνο σας, γι’ αυτό που συμβαίνει εδώ στην Ουκρανία”.
{youtube}DLX8xS1TqJQ{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]