«Γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι»

30-9-2016, Κύπρος
«Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνατε και φέρατε την Αγία Ζώνη στο σπίτι μας.
Μέσα σε αυτό το χαρτί της επιστολής μου, είναι δύσκολο να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι για την αγία Σου χάρη. Μετά από 5 χρόνια γάμου, γέμισε χαρά το σπίτι μας, με τον ερχομό του μικρού μας Παναγιώτη.
Απόκτησα την Αγία Ζώνη, τον Οκτώβριο του 2014 και με προσευχή, παρακάλεσα την Παναγία, να με βοηθήσει. Τον Δεκέμβριο του 2014, έμεινα έγκυος. Για 9 μήνες, είχα την Αγία Ζώνη συνέχεια πάνω μου. Καθορισμένη ημερομηνία τοκετού 10-09-2015, αλλά εγώ, ήξερα ότι θα γεννήσω 2 ημέρες πριν, δηλαδή, 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Παναγίας. Και αν γεννούσα αυτή την ημέρα, θα ονόμαζα το αγοράκι μου Παναγιώτη.

Ένοιωθα ότι η Θεοτόκος, με προστάτευε, με πολλούς τρόπους, όταν κατά την εγκυμοσύνη μου κινδύνευσα. Και όμως η Θεοτόκος έκανε το θαύμα της. Μετά από 3 αποκολλήσεις πλακούντα, στον 1° μήνα, στον 3° μήνα και στον 7° μήνα και κάποια άλλα προβλήματα που είχα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, τάξαμε το παιδάκι μας να φέρει το όνομά Σου.
Στις 22 Αυγούστου 2015, απόγευμα και όλη νύχτα, δεν ένοιωθα καθόλου το μωρό, στην κοιλιά μου. Πρωί της 23ης Αυγούστου, το ίδιο. Τηλεφώνησα στο γιατρό και αμέσως έγινε η εισαγωγή μου στην κλινική. Ο γιατρός είχε πεί ότι το μωρό κουράστηκε και έπρεπε αμέσως να γεννηθεί, με καισαρική.
Μπαίνοντας στο χειρουργείο, παρακάλεσα τη νοσοκόμα να κόψει την Αγία Ζώνη και να τη φυλάξει στην κούνια του μωρού. Όταν ξύπνησα, ρώτησα για την Αγία Ζώνη, αλλά δυστυχώς είχε χαθεί. Δεν ήταν πουθενά. Ήθελα, αυτή τη ζώνη, για να τη δώσω και εγώ με τη σειρά μου αλλού.
Γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι στις 23 Αυγούστου, ημέρα της Παναγίας Μαλεβής και το ονόμασα Παναγιώτη.
Σας παρακαλώ, Παναγία μου, πάντα θα σας ευχαριστώ και θα προσεύχομαι στον Θεό να είναι καλά το μωρό μου, όπως και όλα τα παιδιά του κόσμου. Προστάτευσέ μας, έχε μας υπό τη σκέπη Σου και όλο τον κόσμο, που ζητάει τη βοήθειά Σου».
Χ. Κ.
 
Πηγή: Θαύματα της Αγίας Ζώνης, εκδ. Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2019, σσ. 302-304.
Δείτε εδώ πληροφορίες για την 6η, βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απλές ερωτήσεις κατανόησης κειμένου Β'

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Κ. ΓκοτσόπουλοςΚληρικός Ι.Μ. Πατρών Κείμενο Α' Πατριαρχικὸ Γράμμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου πρὸς τὸν Πατριάρχη … [...]

12410 – Περί νοεράς προσευχής

Προς νέον ερωτήσαντα περί προσευχής(Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού)Η πράξη της νοεράς προσευχής είναι να βιάσεις τον εαυτό σου να λες συνεχώς την ευχή με το στόμα αδιαλείπτως. … [...]

Συναξάρι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

Διαβαίνουν κάποιοι άνθρωποι από την γήν με τον ουρανόν εις τα μάτια των και με τον Ποιητήν του ουρανού και της γής εις την καρδίαν των. Και με το διάβα των αφήνουν κάτι … [...]