Γαβρόγλου για Θρησκευτικά: ''Είμαστε σε μόνιμη συζήτηση με την Εκκλησία''

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Για το μάθημα των Θρησκευτικών μίλησε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ”Ε” ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου.
Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην συνεργασία που υπάρχει με την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών τονίζοντας χαρακτηριστικά πως έχουν γίνει αμοιβαία βήματα εξαιρετικής σημασίας.
”Όπως βλέπετε είμαστε σε μία μόνιμη συζήτηση με την Εκκλησία. Εγώ θεωρώ ότι έχουν αμοιβαία βήματα εξαιρετικής σημασίας και έχουν γίνει αμοιβαία βήματα προς τα μπροστά” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας.
Σε άλλο σημείο ο κ. Γαβρόγλου τόνισε: ”Το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών πως τα θρησκευτικά να μην είναι ένα μάθημα της πλάκας που λέμε, αυτό είναι το ζητούμενο. Οι συζητήσεις που κάναμε και οι συμφωνίες και μάλιστα πριν ένα μήνα ξανασυναντηθήκαμε για να δούμε που είναι τα πράγματα και υπήρξε μία ομοφωνία ότι προχωράμε μία χαρά, και μάλιστα η Διαρκής Σύνοδος που συνεδρίασε δεν το είχε ως θέμα.”
”Αυτό είναι ένα κέρδος για όλους μας και νομίζω πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα μάθημα όπως όλα τα υπόλοιπα” υπογράμμισε κλείνοντας ο Υπουργός Παιδείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]