Γαλλίας: ''Η Εκκλησία χρειάζεται νέους κληρικούς με φόβο Θεού και ζήλο'' (ΦΩΤΟ)

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος υπό των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Παναγιώτη Ξενιτέλη, π. Γεωργίου Eymard και του Διακόνου Anton Gelyasov.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος όπου ανέγνωσε τις ευχές της Γονυκλισίας.
Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Thierry Reveneau, Ανώτερου Δικαστικού, στον οποίο απένειμε επίσης το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, καθώς και την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Alexis Daboncourt, Καθηγητού Μέσης Εκπαίδευσης.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής ως γενεθλίου ημέρας της Εκκλησίας, που επί δύο χιλιάδες χρόνια συνεχίζει την πορεία της στα βήματα των Αποστόλων.
Απευθυνόμενος στους υποψηφίους αναφέρθηκε στις αρετές των κληρικών και την μεγάλη πνευματική ευθύνη της ιεροσύνης.
“Η Εκκλησία χρειάζεται νέους κληρικούς με φόβο Θεού και ζήλο. Ιερείς που να αντιλαμβάνονται τις σημερινές ποιμαντικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ομογένειας στις διάσπαρτες ενορίες και κοινότητες στη χώρα μας τη Γαλλία”.
Μετά τον Εσπερινό της Πεντηκοστής ακολούθησε η εορτή της λήξης του Κατηχητικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]