Γαλλίας: «Μύθος ότι ο Επιφάνιος περιβάλλεται από φιλορωσικές δυνάμεις»

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

”Η δήλωση πως ο Μητροπολίτης Επιφάνιος περιβάλλεται από φιλορωσικές δυνάμεις είναι μύθος” δήλωσε στο Κανάλι-24 o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την άποψη του επίτιμου «Πατριάρχη» Φιλαρέτου, ο οποίος μετά την Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου είπε πως ο Μητροπολίτης Επιφάνιος επηρεάζεται από φιλορωσικές δυνάμεις, με κύριο στόχο να διαλύσουν την Ουκρανική Εκκλησία.
Επίσης ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος συλλειτούργησε σήμερα στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Επιφανίου, δήλωσε ότι «ο Τόμος που υπέγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και τα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, έθεσε τα θεμέλια της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας».
Ακόμη ο Μητροπολίτης Γαλλίας πρόσθεσε ότι το κείμενο του Τόμου δεν είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών, αλλά αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας. Παρόμοιο κείμενο δόθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε όλες τις τοπικές Εκκλησίες που έλαβαν την Αυτοκεφαλία στην εποχή τους.
“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι στο κείμενο. Και εκείνοι που δεν αποδέχονται κάποιες από τις διατάξεις του Τόμου, αρνούνται να βρεθούν στην αγκαλιά αυτής της Εκκλησίας. Υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον για την Εκκλησία, στέκεται στα πόδια της και επιλέγει το μονοπάτι που θα ακολουθήσει”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Γαλλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΛΕΟΝΤΙΟΥ και των συν αυτώ ΥΠΑΤΙΟΥ και ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.

Λεόντιος ο Άγιος κατήγετο μεν από την Ελλάδα, έζησε δε κατά τους χρόνους του βασιλέως Ουεσπασιανού, εν έτει ο΄ (70). Και επειδή είχεν ανδρείαν και ρώμην φυσικήν, η οποία … [...]