Γενική Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κερκύρας

Ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο, Γενική Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κερκύρας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επεσήμανε στους πατέρες της τοπικής Εκκλησίας την μεγάλη σπουδαιότητα που έχει για την ζωή των Ιερέων το στάδιο αυτό που ανοίγεται των αρετών, η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η οποία αποτελεί την κατανυκτικότερη περίοδο του λειτουργικού μας έτους.
Ο Ιερεύς καλείται να εντείνει την προσευχή του, την νηστεία του, την ελεημοσύνη, αλλά και να είναι επιμελής στην τέλεση όλων των ιερών Ακολουθιών της περιόδου αυτής.
Το βίωμά του αυτό ο Ιερέας μπορεί στην συνέχεια να το μεταλαμπαδεύσει και στον λαό του Θεού, ο οποίος διψά για τον Χριστό, ιδίως στην εποχή μας που χαρακτηρίζεται ως άνυδρη, από πνευματικής απόψεως.
Ακόμη στη Σύναξη συζητήθηκαν θέματα διοικητικού ενδιαφέροντος και έγινε ενημέρωση του σώματος της τοπικής Εκκλησίας από αντιπροσωπεία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως που μετείχε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε. για τις πιθανές επικείμενες νομοθετικές αλλαγές που αφορούν στην υπηρεσιακή σχέση των Κληρικών μας μετά του Ελληνικού Δημοσίου. Ομιλητές ήταν οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Αθανάσιος Κοκκινόπουλος και π. Γεώργιος Μπογδάνος.
Ομοφώνως οι πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως αποφάσισαν να συνεχίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους ως σώμα, υπό την ευλογία του κ. Νεκταρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]