Γεννηματά σε Βαρθολομαίο: ''Εκφράζουμε την στήριξή μας στον Οικουμενικό σας ρόλο''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο έχει αυτή την ώρα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά στο Φανάρι.
Στην συνάντηση παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, μόνιμος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσορίζοντας την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη της κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι παρακολουθεί χρόνια την πολιτική της σταδιοδρομία.
Από την πλευρά της η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την εγκάρδια υποδοχή και τα θερμά του λόγια.
”Η χαρά και η τιμή είναι δική μας, γιατί γνωρίζουμε τον Οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου. Ο Ελληνισμός συνδέεται άρρηκτα, διαχρονικά, ιστορικά με την Ορθοδοξία, και γνωρίζουμε πόσο σπουδαίο ρόλο έχετε και εσείς προσωπικά και όλοι σας. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στον Οικουμενικό σας ρόλο” τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]