Για πρώτη φορά έξι Επιτάφιοι συναντήθηκαν στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Με θρησκευτική ευλάβεια και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, τελέσθηκε το εσπέρας της πιο πένθιμης ημέρας του έτους, της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μητρόπολη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης και ο οποίος ήταν κατάμεστος από πλήθη ευλαβών προσκυνητών.
Το παρών στην Ακολουθία και στην περιφορά του Επιταφίου έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας,
Τον Πατρικό λόγο του Σεβασμιωτάτου προς τους εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, που παρευρέθηκαν κρατώντας φαναράκια και κεριά στα χέρια, ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος.
Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στη θρησκευτική αυτή σύναξη που με την παρουσία του προσπαθεί να γνωρίσει και να δει ποια είναι η Ορθόδοξη μας παράδοση και που όλοι μαζί εδώ σήμερα προσδοκούμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ(1)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ(2)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]