Για πρώτη φορά «ΕΛΒΥΧ» και «Τρόπος» μαζί

 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2018 τα θυρανοίξια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Σταφάνου-Δήμου Διονύσου, από τον  Μητροπολίτη Κηφισιάς Κύριλλο,παραμονή της μεγάλης εορτής της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως.  Χιλιάδες πιστοί από τον Άγιο Στέφανο και όχι μόνο παρέστησαν στην ιστορική αυτή στιγμή του μητροπολιτικού ναού που θεμελιώθηκε το 2004 και ολοκληρώθηκε με τη γενναία οικονομική υποστήριξη του εφοπλιστή και εθνικού ευεργέτη κ Θανάση Μαρτίνου.

Στην ακολουθία των εγκαινίων και στον εσπερινό της Σταυροπροσκυνήσεως έψαλαν δυο καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι χοροί ψαλτών, η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία (ΕΛΒΥΧ) με χοράρχη τον  Γ.Κωνσταντίνου και ο «Τρόπος» με χοράρχη τον Κ. Αγγελίδη.  Με συνολικό αριθμό άνω των 50 ατόμων έψαλλαν στο τέλος «εν ενί στόματι» το περίφημο μάθημα προς τιμήν της Παναγίας, το «Και νυν της «Περισσής» του Πέτρου Πελοπονησίου μετά του ομόηχου κρατήματος του Π. Χαλάτζογλου, τέρποντας τα ώτα των παρευρισκομένων πιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Ιούδας ο προδότης και δόλιος….»

Ο Ιούδας στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έγινε ποτέ το κατεξοχήν προειδοποιητικό παράδειγμα για το ολέθριο τέλος του μεγαλύτερου αμαρτωλού και εγκληματία της ιστορίας, όπως … [...]