Για το Ναό του Αγίου Νικολάου συζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης της έκτακτης τηλεδιάσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής που συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου ήταν η ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο Μηδέν.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι πρέπει να συγκεντρωθούν άλλα 38 με 40 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί ο ναός. Υπενθυμίζεται ότι η ανοικοδόμηση σταμάτησε πριν από ένα χρόνο λόγω έλλειψης χρημάτων και μη πληρωμής της οικοδομικής εταιρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναγκάσθηκε να συγκαλέσει αυτή την τηλεφωνική σύσκεψη διότι οι Αρχές της Νέας Υόρκης, Λιμενική αλλά και ο κυβερνήτης, με επιστολή τους εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και ρώτησαν τι ακριβώς συμβαίνει με το κτίσμα του Αγίου Νικολάου.
Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε καθησυχαστικά στις Αρχές ότι όλα εξελίσσονται καλώς, χωρίς ωστόσο να έχουν επαναρχίσει οι εργασίας ανοικοδόμησης.
Κατά την συνδιάσκεψη η οποία διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα δεν έγινε αναφορά στην επικοινωνία των Αρχών της Νέας Υόρκης, παρά μόνο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την ανάγκη συγκέντρωσης το συντομότερο δυνατόν 38 με 40 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 20 θα χρησιμοποιηθούν για την αποπεράτωση του εξωτερικού και τα άλλα 18 με 20 για την τέλειωμα του εσωτερικού.
Είπε ότι θα ζητήσει από αρκετούς καλούς ανθρώπους να δώσουν χρήματα, ότι συγκροτεί επιτροπές και ότι πρέπει το έργο να προχωρήσει.
Κατά πληροφορίες πάντοτε του «Ε.Κ.» είπε ότι πήρε η Αρχιεπισκοπή κάποια εκατομμύρια από τα ταμεία του Αγίου Νικολάου για να πληρώσει λογαριασμούς της, αλλά τα επέστρεψε πάλι.
Υπογραμμίζεται ότι ουδεμία αναφορά έκανε στην συνάντηση του της περασμένης εβδομάδας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στη Γενεύη όπως αποκλειστικά αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 20 Νοεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας ο Πατριάρχης του ζήτησε να υποβάλλει την παραίτηση του οικειοθελώς.
Υπενθυμίζεται ότι ήταν η τρίτη φορά που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε κάτι τέτοιο, ενώ τις άλλες δύο προηγούμενες φορές τον προέτρεψε να παραιτηθεί εθελουσίως τόσο κατ’ ιδίαν όσο και επίσημα εν Συνόδω, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος τον αγνόησε.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου απαρτίζεται από τους εξής: Γεώργιος Τσαντίκος αντιπρόεδρος, Ελένη Αλλεν ταμίας, Κάθριν Μπουφίδη-Γουώλς γραμματέας και νομική σύμβουλος, Λάζαρος Κύρκος πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών, Κωνσταντίνος Κάρας πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Μαρία Στεφανή πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής, Γεώργιος Μπεχράκης, Λούης Ρουσσάλης, και Θεοφάνης Οικονομίδης, Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος Πρωτοσύγκελος, π. Σωτήριος Μπαρούντι διευθυντής των Οικονομικών.
Επίσης μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι οι Μητροπολίτες Μέλη της Επαρχιακής Συνόδου, η οποία συγκροτείται ως εξής:
Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, πρόεδρος και έχων την ποιμαντική επιστασία της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης. Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Ντένβερ κ. Ησαΐας, Ατλάντας κ. Αλέξιος, Ντιτρόιτ κ. Νικόλαος, Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος και Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ