Γκαχάρια: ''Ανοιχτοί από αύριο οι Ναοί του Δαβίδ Γκαρέτζη για τους Γεωργιανούς κληρικούς''

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Γκαχάρια.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι συνομιλίες των δύο πλευρών επικεντρώθηκαν στο ζήτημα του Μοναστηρικού συγκροτήματος Δαβίδ Γκαρέτζι.
“Οι Ναοί του Μοναστηριακού συγκροτήματος Δαβίδ Γκαρέτζι θα ανοίξουν από αύριο για τους Γεωργιανούς Κληρικούς” – δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός Γκιόργκι Γκαχάρια.
“Δεν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το συγκρότημα Μοναστηριών του Δαβίδ Γκαρέτζι. Όλοι γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένα τμήματα των συνόρων μεταξύ Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, αυτή είναι η μετα-σοβιετική μας κληρονομιά και αυτό το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί για 25 χρόνια” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας.
Κλείνοντας ο κ. Γκαχάρια υπογράμμισε: “Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν σημείωσε ότι έχουμε μία ιστορία και γεωγραφία που μας συνδέει και, φυσικά, μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα ότι η γεωγραφία και η ιστορία δεν χωρίζουν τους φίλους και τους εταίρους, αλλά μάλλον τους συνδέουν”.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το μοναστηριακό συγκρότημα βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα στα σύνορα Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, και αποτελεί ένα μείζον ζήτημα εδαφικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών από το 1991.
Ο Πρωθυπουργός Γκιόρκι Γκαχάρια στην συνάντηση με τον Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]